Jakov Radošević

Senior

Jakov Radošević počeo se baviti kajakom na nagovor svoga brata Vida kada je imao 9 godina.
Kako mu je brat već tada bio jako uspješan, i od njega se očekivalo isto. Nakon kratkog vremena i njegov talent počinje izbijati na površinu.
Godinama je osvajao medalje u mlađim kategorijama, kitio se naslovima državnog prvaka, a bilježio je i vrijedne nastupe za reprezentaciju u grupnim čamcima.

Da su se naporni treninzi itekako isplatili vidi se 2013. godine kada Jakov vesla kao nikada prije i bilježi fenomenalne rezultate. Sezonu započinje osvajanjem 1. mjesta na regati u Njemačkoj sa partnerom Antunom Novakovićem u kajaku dvosjedu, nakon toga odlazi na Europsko prvenstvo gdje ulazi u povijesno A finale gdje se plasirao na 9. mjesto.

Kruna sezone bio je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kanadu gdje se svrstao među 15 najboljih! Ti odlični uspjesi potaknuli su ga imotivirali još i više, što iz dana u dan dokazuje, kako na domaćim tako i na međunarodnim natjecanjima, gdje mu je rijetko ko ravan. Jakov se nada da će usljedećim sezonama nastaviti sa napretkom koji ga prati, te da će svoju kolekciju nadopuniti sa još puno medalja i uspjeha.