Marko Crneković

Senior

Marko Crneković kajakaštvom se počeo baviti daleke 2000. godine, a ujedno je i jedan od prvih članova koji su pristupili našem klubu.

U svojoj kolekciji posjeduje mnogo medalja i uspjeha, koje je gotovo nemoguće pobrojati.
Najznačajnija utrkamu je kako kaže, ona iz 2003. godine u Slavonskom Brodu, kada je osvojio svoju prvu brončanu medalju, a nedugo nakon toga pobjeđuje u utrci kupa RH što mu je veliki poticaj za dalje.
Od 2006. uzastopno osvaja naslove državnog prvaka u raznim dobnim kategorijama i disciplinama, od sprinta do maratona, a svoju kvalitetu konstantno potvrđuje i nastupavši za reprezentaciju od 2008. godine.

Jedni od brojnih uspjeha su mu nastup na Europskom prvenstvu u Moskvi 2010. s partnerom Andrejom Balašom u disciplini kajaka dvosjeda na 1000 i 500 metara kada se plasirao u B finale u kojem zauzima 7. mjesto., te 2012. na Europskom prvenstvu u Zagrebu kada ponavlja isti rezultat, ali ovoga puta u kajaku
jednosjedu.

Još valja napomenuti osvajanje srebrnih i brončanih medalja u Italiji i Njemačkoj s Andrejom, te nekoliko godina kasnije sa Lukom Marijićem.
2013. godine nastupa i na Svjetskome kupu u Szegedu.
Osim na mirnoj, može se pohvaliti i uspjesima na divljoj vodi gdje osvaja naslove državnog prvaka 2011., 2012., 2013. godine.