Matija Buriša

Senior

Matija Buriša kajakom se počeo baviti 2005. godine. Prvih nekoliko godina veslao je kajak gdje je osvojio i svoje prve medalje.
Najdraža mu je ona osvojena u Vinkovcima u kajaku dvosjedu sa partnerom
Lukom Vidakom, jer mu je to ujedno i prva osvojena medalja, i to srebrnoga sjaja!

Nakon nekog vremena prebacuje se u kanu, gdje je zabljesnuo u punome sjaju.
Nakon 2 godine treniranja kanua uz budno oko trenera Nikice Ljubeka osvaja svoj prvi pojedinačni naslov  juniorskog državnog prvaka u dionicama kanua jednokleka na 1000 i 500 m čime si osigurava i  mjesto u reprezentaciji Hrvatske.
Kao član reprezentacije Matija je nastupio na raznim regatama u Slovačkoj, Francuskoj, Italiji, Češkoj, Sloveniji. Sa reprezentativnim partnerom Petrom Ivićem osvojio je na međunarodnim natjecanjima brojne medalje, od kojih valja izdvojiti čak 4 medalje zlatnoga sjaja!

Matija je ujedno prvi i jedini kaunista koji je predstavljao Hrvatsku na  prvim povijesnim OLIMPIJSKIM IGRAMA MLADIH u Singapuru 2010. godine, gdje je osvojio 9. mjesto u izrazito jakoj konkurenciji! Uz to natjecanje nastupio je i na 2 Europska prvenstva, jedno u sprintu i jedno u maratonu.

Uz brojne međunarodne nastupe, na domaćoj sceni bilježi mnogo uspjeha, te je tako višegodišnji  državni prvak od juniorske preko seniorske kategorije.