Vid Radošević

Senior

Vid Radošević počeo je trenirati kajak sa 10. godina. Kako se prije bavio mnogim sportovima, nije bio ni svjestan da će mu kajak toliko prirasti srcu. Međutim kako je vrijeme prolazilo, sport i prijatelji koje je stekao trenirajući su mu postajali svakim danom sve draži i nije mogao zamisliti dan bez treninga.

Iz mlađih natjecateljskih dana posebno je izdvojio svoje prvo natjecanje 2003. godine u Hrvatskoj Kostajnici kada se natjecao u kategorijih mlađih kadeta  i doveslao do odličnog srebrnog odličja. Da mu je to natjecanje doista posebno dokazao je kada je pun žara ispričao o njemu: „Sjećam se prvog nastupa u mlađim kadetima u Hrvatskoj Kostajnici negdje 2003. godine kada sam veslao u kategoriji mlađih kadeta. Startao sam kao da mi je to i prva i zadnja utrka u životu te doveslao do bove na 1000m ispred svih, vodeći. Tu sam mislio da je valjda kraj utrke i da sam pobijedio te sam već počeo i slaviti pobjedu, kada mi je neki čiča iz
ribarskog čamca rekao da „Što sam stao i zinuo, treba se okrenuti i još nazad veslati 1000m! Pa na 2000m je utrka pobogu!!“. Naravno, u međuvremenu su me dva čamca pretekla, a do kraja sam uspio jednu poziciju vratiti i završio odličan srebrni! Nije bilo loše za prvi put, iako sam trebao biti i diskvalificiran, jer sam i tu nesretnu bovu zapravo obišao s krive strane.“

To natjecanje i osvajanje medalje, među ostalim, mu je bilo veliki vjetar u leđa i poticaj za osvajanje daljnjh titula državnog prvaka i osvajanja mnogih odličja kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.  O njegovom iznimnom talentu mnogi su pričali, a on je to potkrepljivao još napornije trenirajući i dokazujući se iz utrke u utrku. Za reprezentaciju je veslao i kajak dvosjed sa Markom Crnekovićem, svojim kako kaže, najboljim partnerom i prijateljem, sa kojim je ostvario i mnogo uspjeha.

U proljeće 2009.godine prekida sa treninzima zbog zdrastvenih razloga. Nakon podužeg oporavka počinje ponovno trenirati, ali tek rekreativno čime reprezentacija Hrvatske gubi jednog od najvrijednih članova. Za klub se i dalje natječe i osvaja titule državnog prvaka u kajaku četverosjedu godinu za godinom, te se nada da će to nastaviti koliko god će mu to fakultetske obaveze dopuštati!